De drie monumentale Kieltorens vormden aan het begin van de jaren ’60 van vorige eeuw het eindpunt van de ontwikkeling van de sociale woonwijk ‘Kielpark’. Ze vertoonden echter diverse bouwfysische en technische problemen en waren niet meer aangepast aan hedendaagse woonstandaarden. Een ingrijpende oplossing wordt geboden door een vernieuwbouw, te beginnen met 2 torens (elk 96 appartementen) en een ondergrondse garage.
De technische benadering vertrok vanuit de ambitie om een hoog performante nieuwbouw te realiseren met een minimale CO2-uitstoot. In afwachting van een omschakeling naar stadsverwarming wordt een CO2-arme stookplaats voorzien met een cascade van elektrisch gedreven warmtepompen. Om de bedrijfszekerheid te verhogen is geopteerd voor een redundantie in de warmteproductie alsook in een type warmtepomp met behoud van vermogen bij strenge vorsttemperaturen. Daarnaast zijn voorzieningen getroffen voor de aansluiting op een toekomstig stadswarmtenet met wachtaansluitingen voor een mobiele stookplaats op maaiveld in geval van nood. Als afgiftesysteem is voorzien in vloerverwarming met zoneregeling in elke ruimte. De basisventilatie gebeurt met een centraal opgestelde luchtgroep met warmterecuperatie en individuele CO2- en vochtsturing op niveau van de appartementen.
De woontorens worden verder uitgerust met een brandbeveiligingsinstallatie, omroepinstallatie voor de brandweer, noodstroomvoorzieningen, middenspanningscabine, rook- en warmteafvoer, hydrofoorgroep, (prioritaire) liften, PV-installatie, toegangscontrolesysteem, regenwaterrecuperatie, led-verlichting en bliksemafleiderinstallatie. De parkeergarages worden voorzien van een CO-ventilatiesysteem, rook- en warmteafvoer, noodstroomgroep, brandbeveiligingsinstallatie, toegangscontrolesysteem, A.S.T.R.I.D.-netwerk en sprinklerinstallatie.